Ga naar de inhoud

MAF RunwayRun

  • door

Op 22-04-2022 mochten we aan de MAF RunwayRun meedoen. Door het mooie doel, de vele support en sponsoring van jullie, is dit een geweldige dag geworden met een prachtig eindresultaat!

Het bedrag wat jullie totaal aan mijn actie gedoneerd hebben, is 1.452 euro. Geweldig bedankt, het is een stimulans geweest in de training en een beloning op deze uurtjes trainen.

Hoe begon het? Op kerstavond hadden we met vrienden over sporten en doelen. We daagden elkaar uit om te gaan trainen voor deze MAF RunwayRun en hebben ons ingeschreven. Daarna ben ik 2 á 3x per week gaan trainen: totaal 38x met een totaalafstand van 260+ km. Ook daarom denk ik dat jij ook iets op kan bouwen als je een doel hebt. Wanneer plan jij om je eerste 5km te lopen? 🙂

De RunwayRun is op de landingsbaan van vliegveld Teuge. Met 150 deelnemers worden 4 rondes op de taxi- en landingsbaan gelopen. Ook de tijd wordt geregistreerd. Het doel was om tenminste 100.000 euro op te halen voor ambulancevluchten. Een vlucht kost gemiddeld 240 euro. Het bedrag wat op deze avond binnen was, is 165.000 euro! Dit is genoeg voor 687 vluchten.

De geklokte tijd
Strava – route op de landingsbaan

De MAF (Mission Aviation Fellowship) vliegt voor meer dan 2.000 kerken en (hulp)organisaties met 130 MAF-vliegtuigen wereldwijd. Daarmee worden meer dan 1.650 bestemmingen bereikt, 69.000 vluchten per jaar waarmee ca 189.000 passagiers en 7 miljoen kg vracht per jaar wordt vervoerd. Het idee van MAF ontstond bij een groep piloten die in de oorlog in het leger hadden gediend. Zij kwamen met het idee om vliegtuigen op een positieve manier te gebruiken om de vrede van God te verspreiden. Tegen 1947 had een klein team voldoende geld ingezameld om de eerste Europese MAF-vliegtuigen te kopen.